Sorghvliethal in Veendam open voor maximaal honderd vluchtelingen en asielzoekers

Vluchtelingen die bij aankomst in Ter Apel niet direct geholpen kunnen worden, worden onder andere tijdelijk opgevangen in Veendam. Foto: ANP

De Sorghvliethal in Veendam wordt opengesteld voor de tijdelijke opvang van maximaal 100 vluchtelingen en asielzoekers. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente hebben hiertoe besloten. De bedoeling is dat de vluchtelingen en asielzoekers kort in Veendam verblijven en dan naar plekken elders in het land gaan.
Lees meer over
Veendam

Al langere tijd zijn er problemen met de huisvesting van vluchtelingen en asielzoekers na melding bij het Aanmeldcentrum in Ter Apel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is hard aan het werk een oplossing te vinden om deze problemen op te lossen. Voor de korte termijn heeft het COA het Rijk gevraagd een helpende hand te bieden. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De gemeente Veendam is daarom op zoek gegaan naar een passende, tijdelijke locatie in onze gemeente.

‘Gemeente heeft een verantwoordelijkheid’

Nieuws

menu