Veendam heeft nieuwe gemeentesecretaris gevonden. 'Oude bekende' Arend Castelein treedt per 1 februari in dienst: 'Ik heb warme herinneringen'

Arend Castelein. Foto: Ronny Benjamins Fotografie

Arend Castelein wordt per 1 februari 2022 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Veendam. Hij volgt Martin Schomper op, die met pensioen gaat. Castelein is geen onbekende op het gemeentehuis in Veendam.
Lees meer over
Veendam

De 49-jarige Castelein was tot de gemeentelijke herindeling gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Appingedam. Momenteel is hij clusterdirecteur interne en externe dienstverlening bij de gemeente Eemsdelta. Voor zijn aanstelling bij de gemeente Appingedam was Arend Castelein van 2011 tot 2017 gemeentesecretaris van de gemeente Veendam.

Die functie werd toen echter niet gecombineerd met die van algemeen directeur, omdat de ambtelijke organisatie op dat moment nog werd gevormd door een samenwerkingsverband met de gemeente Pekela (De Kompanjie). Burgemeester Berry Link is blij met de rentree van Castelein.

‘Door de kennis en ervaring die Arend Castelein meebrengt hebben wij er alle vertrouwen in dat hij deze functie op een goede manier weet in te vullen’, benadrukt Link.

Mooie uitdaging

Ook Castelein heeft zin om te beginnen aan zijn nieuwe baan: ‘Deze functie is voor mij een mooie uitdaging. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in voor de gemeente Veendam. Ik heb warme herinneringen aan de gemeente en kijk uit naar de samenwerking met het college, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie.’

Nieuws

Meest gelezen

menu