Veendam komt met speciale bijeenkomsten over armoedebestrijding en (groen)onderhoud

Met 17 stemmen voor en vier stemmen tegen gaat de raad van Veendam akkoord met plannen van het college om de begroting rond te krijgen.

Gemeentehuis Veendam

Gemeentehuis Veendam DvhN


Het water staat de gemeente aan de lippen. Veendam moet de komende jaren miljoenen euro’s extra bezuinigen. ,,Het is schaken op alle borden’’, zei wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen) van economische zaken en financiën maandagavond in de gemeenteraad. ,,Het is een moeilijke zoektocht om aan geld te komen. We zitten tot bijna op het bot.’’ De gemeente heeft vanaf 2006 zeven bezuinigingsrondes gehad. Ingrijpende maatregelen zijn volgens B en W nodig wil het tekort in 2024 niet oplopen tot 4,2 miljoen euro.

Besparen

Het college zegde toe met een aantal speciale raadsbijeenkomsten te komen over onder meer het armoede- en minimabeleid en het onderhoud van groen en wegen. Veel Veendammers vinden het onderhoud van groen en wegen in de Parkstad ondermaats. Binnenkort wordt een nieuw plan van aanpak gepresenteerd.

Zorg

,,Wat de zorg betreft zullen we met z’n allen slimmer moeten werken en meer moeten doen aan preventie willen we in 2022 twee miljoen euro kunnen besparen’’, aldus wethouder Ans Grimbergen (PvdA). ,,Vandaar ook dat we met een thema-avond willen komen. Wat is de omvang van de armoede, wat zijn de oorzaken? Hoe krijgen we inzichten in de problemen en specifieke problemen en wat is een goede, integrale aanpak.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Veendam
menu