Veendam krijgt een Cultuurplatform: Veendammers met passie voor cultuur gezocht

Het Veendammer theater vanBeresteyn. Foto DvhN

Een kleine groep Veendammers met vertegenwoordigers vanuit verschillende culturele instellingen hebben samen met het provinciale Kultuurloket de eerste stap gezet naar een Cultuurplatform voor Veendam.
Lees meer over
Veendam

Initiatiefnemers zijn vertegenwoordigers van Stichting Bogdike, De Turfcentrale, VanBeresteyn en het VKSO. Ze zoeken een breed draagvlak en willen zoveel mogelijk mensen bij de opbouw van het Cultuurplatform betrekken, schrijven ze.

‘Veendammers die zich verbonden voelen met het culturele leven in hun gemeente zijn daarom van harte welkom mee te komen denken over het nieuwe cultuurplatform voor Veendam. Deelnemen kan op persoonlijke titel of namens een vereniging of andere culturele organisatie.’

Praktische zaken en aandacht

Binnen een cultuurplatform praten amateurkunstverenigingen, musea, instellingen, (amateur) kunstenaars en cultureel ondernemers informeel met elkaar over praktische zaken als het delen van nieuwe plannen en het afstemmen van evenementen. Het platform moet er ook voor zorgen dat kunst en cultuur de nodige aandacht van de gemeente heeft.

Vier creatieve bijeenkomsten

In vier bijeenkomsten die theatervormgeefsters Stefanie Bonte en Eva Koopmans organiseren, gaan de deelnemers op een creatieve en visuele manier aan de slag om te kijken hoe een platform kan bijdragen aan een inspirerend en bruisend cultureel veld in Veendam.

De sessies zijn gepland op vier maandagen: 25 oktober, 1 november, 15 en 22 november, van 19.30 tot 21.30 uur. Opgeven kan door een email met naam, telefoonnummer en mailadres te sturen naar [email protected]

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu