Voetbalvereniging Bareveld bestaat 75 jaar. Vaders voetballen tegen zonen en dochters. 'De oude garde heeft zich goed verweerd'

Jong en oud met elkaar op de foto voor het archief. Foto: Henk Drenth

Zaterdag 16 oktober is met een ludieke wedstrijd tussen vaders, zonen en dochters het 75-jarig bestaan van voetbalvereniging Bareveld gevierd.
Lees meer over
Veendam
Aa en Hunze
Stadskanaal

De voetbalvereniging op de grens van Groningen met Drenthe is op 17 oktober 1946 opgericht.

Ongeveer 100 leden bedrijven op het sportpark wekelijks met veel plezier hun voetbalhobby. De vereniging beschikt over een prachtige accommodatie met twee in 2011 gerenoveerde velden. Een overdekte zittribune biedt plaats aan zo’n 75 toeschouwers. En is er een mooie kantine. Bareveld staat bekend als een heel gemoedelijke vereniging.

In 1951 werd Bareveld kampioen en promoveerde de club naar de vierde klasse van de KNVB. Na het kampioenschap in 1994 volgde promotie naar de derde klasse. Vervolgens speelde de huidige vierdeklasser afwisselend in de vierde en vijfde klasse van het zondagvoetbal. Met drie keer het kampioenschap.

Hendrik Jonker

„Wij doen het als kleine vereniging nog best goed”, aldus bestuurslid Hendrik Jonker. „Ons eerste elftal speelt momenteel in de 4e klasse. Op de zondag hebben we 4 seniorenteams, waarvan 1 op zaterdag bestaande uit Turkse spelers. Daarnaast hebben we een damesteam 7×7 en een heren team 45+ 7×7. Voor een kleine vereniging is dat natuurlijk hartstikke goed.

Zo’n cluppie is echt hier voor de gemeenschap. Het is ook wel een clubje van ons kent ons. Eigenlijk kennen we iedereen, zo hebben heel veel mensen dat. Het is goed voor het dorpje Bareveld.

Huize Bareveld

En er is Huize Bareveld natuurlijk die ons ondersteunt. Altijd al geweest. Huize Bareveld hoort van oudsher bij de voetbalvereniging. Waar we ook ons 75-jarige feest hebben. Met de Groningse Toppers. Maar er zijn ook een paar optredens van shantykoor De Gouden Keeltjes’. Allemaal leden van Bareveld. Dat is leuk, het is humor. En mooi voor een leuk feestje.”

Bertus Roossien

Oud-lid Bertus Roossien (69) is op zijn achtste begonnen bij de pupillen. Vervolgens kwam hij bij de A-junioren op de zondagmorgen. ’s Middags ging hij als reserve mee met het eerste elftal. En later met het tweede.

Henk Kruize

Henk Kruize (80) is sinds 1956 bij de club. Op zijn veertiende was hij bij de jeugd begonnen. Hij heeft eigenlijk alles al gedaan wat er te zoal doen is bij de vereniging. Jeugdtrainer, trainer van het dameselftal, twee seizoenen trainer van de eerste selectie, en hij heeft in het bestuur gezeten. Tegenwoordig is hij manusje van alles bij de club.

Goed verweerd

De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen door de jeugd. De jongste deelnemer was 12, de oudste midden 20. Hendrik vindt dat de oude garde, waarvan de oudste 67 jaar is, zich goed heeft verweerd.

Nieuws

menu