Voorverkoop van 'De Vrienden van Sportplein' in Veendam loopt als een tierelier. Organisatoren Fred en Rob van Loenen: 'Volgende week kan het bordje met de tekst 'Uitverkocht' worden opgehangen'

Rob en Fred van Loenen organiseren zaterdag 19 maart het muziekfestival ‘De Vrienden van Sportplein’ in Veendam. Foto: Paul Abrahams

‘De Vrienden van Sportplein’ werpt haar schaduw ver vooruit. De datum van zaterdag 19 maart staat rood omcirkeld in de agenda van Fred en Rob van Loenen. „Eindelijk hebben we groen licht gekregen”, jubelen vader en zoon. „Dit jaar gaat het muziekfestival wel door.”
Lees meer over
Veendam

Vanwege de coronapandemie is twee keer een streep gezet door het evenement. „In 2020 is ‘De Vrienden van Sportplein’ een week voor de geplande datum geannuleerd. Iedereen herinnert zich nog de persconferentie van minister-president Rutte op zondag 15 maart. Alles ging per direct op slot.

Een enorme dreun, ook voor ons. Wij hadden meer dan 1500 tickets verkocht, de artiesten waren al betaald en de reclamecampagne draaide op volle toeren om de resterende kaarten aan de man te brengen. Gelukkig hebben we een aantal verplichtingen kunnen opschorten. Denk aan de podiumbouwers, het licht en geluid, beveiliging en ga zo nog maar even door.”

Drie keer is scheepsrecht

Drie keer is scheepsrecht. Na de persconferentie van enkele dagen geleden door minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid is het vizier van Fred en Rob volledig gericht op zaterdag 19 maart.

„Normaal gesproken heb je drie kwart jaar de tijd om een muziekevenement voor te bereiden, nu slechts drie kwart maand. Maar het komt allemaal goed. Het programma is vergeleken met twee jaar geleden nagenoeg ongewijzigd. Het publiek kan genieten van de fantastische coverband This is Beethoven, Samantha Steenwijk - bekend van de Beste Zangers - en Frans Duijts neemt de plaats in van Xander de Buisonjé. Diskjockey Peter Mans zorgt daarnaast voor extra sfeer en gezelligheid.”

300 extra entreebiljetten

De 1500 verkochte tickets van twee jaar geleden blijven geldig voor zaterdag 19 maart en in de afgelopen dagen zijn nog eens honderden kaarten gereserveerd. „Je kunt echt merken dat de mensen weer zin hebben in een feest. De voorverkoop loopt dan ook als een tierelier.

Vanaf maandag 21 februari worden nog eens 300 extra entreebiljetten aan de man gebracht in Sportcafé Sportplein en in de winkels van Koffieplein in Veendam en in Hoogezand. En dan kan enkele dagen later vrijwel zeker het bordje met de tekst ‘Uitverkocht’ worden opgehangen.”

Veilig gezellig avondje uit

In de komende weken moet nog veel worden geregeld. „Maar we zitten echt in een flow. Kosten noch moeite worden gespaard om er een spetterend feest van te maken. Met een werkelijk prachtige lichtshow en een bijzondere aankleding van de zaal. En beslist niet te vergeten: we hebben veel maatregelen genomen op het gebied van onder meer ventilatie, zodat de bezoekers op een veilige manier gezellig een avondje uit kunnen.”

Zestig medewerkers

Zo’n zestig medewerkers zijn zaterdag 19 maart in touw om ‘De Vrienden van Sportplein’ vanaf het begin tot het eind in goede banen te leiden. „Dan moet je denken aan barpersoneel, beveiligers, maar ook EHBO-ers.”

Nieuws

menu