Wandelvierdaagse Veendam staat op het punt van beginnen. ‘We horen heel vaak: fijn dat de wandelvierdaagse toch doorgaat’

Ria Lindeman, Henny Kaldijk en Gerda Bodde van het organisatiecomité van de wandelvierdaagse Veendam. Foto: Paul Abrahams  

Tiktak tiktak tiktak. Het aftellen is begonnen voor Ria Lindeman, Chantal Kelman, Ingrid Sibering, Liesbeth Deinum, Gerda Bodde, Henny Kaldijk, en de tientallen andere vrijwilligers die volgende week in touw zijn om de avondvierdaagse Veendam in goede banen te leiden.
Lees meer over
Veendam

Het wandelfestijn vindt plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni.

Vanwege de coronacrisis is de wandelvierdaagse twee jaar lang niet gehouden. Begin dit jaar werd duidelijk dat het organisatiecomité wilde stoppen met het populaire wandelevenement in de Parkstad. En dat terwijl ook al definitief een streep was gezet door de wandelvierdaagse in Wildervank.

Handschoen oppakken

Een aantal vrouwen heeft echter de handschoen opgepakt en vanaf half april zijn de voorbereidingen voor de wandelvierdaagse in Veendam van start gegaan. Ria, Chantal, Ingrid, Liesbeth en Gerda worden ondersteund door Henny die al 20 jaar actief is betrokken bij de organisatie van de wandelvierdaagse Veendam. „Ik heb aangeboden om ze dit jaar te helpen bij de doorstart. Ik moet zeggen: vanaf het eerste moment is goed samengewerkt, er is een klik. En we horen heel veel positieve geluiden in de wandelgangen. Wat fijn dat de wandelvierdaagse in Veendam toch doorgaat!”

Alles loopt op rolletjes

„In korte tijd is veel geregeld”, vult Ria aan. „Het organiseren van een wandelvierdaagse is niet iets wat je zo maar doet. Dat valt tegen hoor. Er komt meer bij kijken dan een buitenstaander denkt. Maar vooralsnog loopt alles op rolletjes. We zijn nu bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat moet ook, want veel tijd is er niet meer. Over enkele dagen is het al zo ver.”

Op maandagavond 20 juni om 18.00 uur wordt het startschot gegeven door burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam. Hartstikke fijn dat de burgemeester bereid is om de officiële handeling voor zijn rekening te nemen. Dat is een signaal dat de gemeente het belangrijk vindt dat dit evenement wordt georganiseerd.”

Inschrijving

Hoeveel deelnemers uiteindelijk meedoen is nog niet helemaal duidelijk. „We hebben nu meer dan 1000 namen op de lijst staan, maar dat worden er vast nog wel meer”, vertelt Gerda Bodde. „De voorinschrijving sluit woensdag 15 juni, maar het is ook nog mogelijk om maandagavond en dinsdagavond in te schrijven.”

De wandelvierdaagse in Veendam is sinds jaar en dag uitgesmeerd over vijf avonden. „Dat is een bewuste keuze”, weet Henny. „Er zijn altijd wandelaars die een avond niet beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die een late dienst draaien.”

Blij met de vrijwilligers

Het comité is blij met de vrijwilligers, van verkeersregelaars tot EHBO-ers en meer. En met de medewerking van de gemeente Veendam en de vele sponsors die het evenement financieel ondersteunen. „Daardoor kunnen wij de wandelvierdaagse organiseren.”

Muzikale intocht

De wandelvierdaagse Veendam - de deelnemers wandelen ook door Wildervank en Muntendam - wordt volgens traditie afgesloten met een muzikale intocht op de vrijdagavond. Met dank aan de muziekvereniging Multiple uit Ten Boer, het dweilorkest Bladbloazers uit Hoogezand en het fanfarekorps HS uit Hoogezand-Sappemeer. De paardentram met muzikanten als passagiers, Gary Vandenberg en het orgel Zwarte Doris zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Het organisatiecomité heeft ook twee wisselbekers klaar staan die worden uitgereikt aan een groep en aan een individuele wandelaar die wat outfit betreft de meeste punten van de jury scoort.

Nieuws

Meest gelezen

menu