Wethouder Bert Wierenga van de gemeente Veendam opent plaatselijke hub van websuper Picnic

Wethouder Bert Wierenga heeft de nieuwe hub van online supermarkt Picnic geopend in Veendam. Foto: Leonie van Someren

Wethouder Bert Wierenga van de gemeente Veendam heeft woensdag de nieuwe plaatselijke hub van websuper Picnic geopend. Binnen een jaar tijd volgt de gemeente hiermee de hoofdstad van de provincie Groningen op als nieuw bezorggebied van de online supermarkt. Inmiddels hebben ruim 5000 Veendammers zich aangemeld in de Picnic-app.
Lees meer over
Veendam

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, is trots op de snelle de uitbreiding in de noordelijke provincie. “In maart zijn wij gestart met het bezorgen van boodschappen in de stad Groningen. Geweldig dat we binnen een jaar tijd ons bezorggebied in de provincie uitbreiden en nu ook mensen in Veendam blij kunnen maken.”

350.000 Huishoudens in Noord-Nederland

Met de toevoeging van de regio Veendam bereikt de websuper nu 350.000 huishoudens in Noord-Nederland. In totaal worden nu 60.000 extra huishoudens bereikt vanuit de hub aan de Transportweg 50 in Veendam. Vanuit de Parkstad gaan twaalf elektrische Picnic-wagentjes en twintig runners (bezorgers) boodschappen bezorgen in Winschoten, Sappemeer, Hoogezand, Scheemda, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Wildervank, Zuidbroek, Meeden, Noordbroek, Heiligerlee, Westerlee, Borgercompagnie, Eexterveenschekanaal, Nieuwediep en Tripscompagnie. Na verloop van tijd wordt de capaciteit van de 1500 vierkante meter tellende hub verder uitgebreid.

CO2-uitstoot

Met het thuis laten bezorgen van boodschappen besparen inwoners van de regio Veendam zichzelf niet alleen een autorit naar de supermarkt. Naast tijd scheelt het gratis thuis laten bezorgen van boodschappen ook de CO2-uitstoot van het afzonderlijke autoverkeer van consumenten, aangezien de Picnic-wagentjes elektrisch rijden. Doordat de websuper gericht inkoopt wat de klanten daadwerkelijk bestellen wordt voedselverspilling voorkomen.

Tot op de minuut precies

De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Nieuws

menu