Samen met

'We hopen dat de burgemeester het eerste vat bier gaat aanslaan.' Voorbereidingen Oktoberfest Veendam zijn begonnen

Fred en Rob van Loenen met de speciale bierpullen. Foto: Paul Abrahams

Nog steeds genieten Fred en Rob van Loenen van het succes van het muziekfeest Vrienden van het Sportplein dat na twee jaar weer is gehouden. „We worden dagelijks aangesproken door bezoekers die ons complimenteren en uitkijken naar de volgende editie. Ook de prachtige aftermovie met een impressie van het feest is heel vaak bekeken.”
Lees meer over
Veendammer

Veel tijd om achterover te leunen hebben vader en zoon niet. „Naast Vrienden van het Sportplein organiseren we ook het Oktoberfest Veendam. Steevast op de eerste zaterdag van de maand oktober, dit jaar dus zaterdag 1 oktober.

Het Duitse bierfeest in de Parkstad is vanwege de coronacrisis ook twee keer afgelast. De laatste keer was in 2019. Een prachtig feest met zo’n 1700 bezoekers van alle leeftijden. Negentig procent van de feestgangers was gekleed in ‘lederhose en dirndl’. Op het podium een band en verschillende artiesten. Schlagermuziek en après-ski hits zorgden voor een geweldige sfeer.”

Wensenlijstje ingeleverd bij evenementenbureau

„We hebben inmiddels een evenementenbureau in de arm genomen dat op zoek gaat naar artiesten. We hebben een wensenlijstje ingeleverd en we moeten nu eerst afwachten welke artiesten beschikbaar zijn. Je moet niet vergeten dat in oktober veel feest wordt gevierd in Nederland en iedereen zit in die periode in dezelfde vijver te vissen. We gaan er vooralsnog vanuit dat we te zijner tijd een mooi affiche kunnen presenteren.”

Samenwerken met ondernemers

Het Oktoberfest Veendam kent een trouw publiek, het lijkt wel een reünie. „We verwachten dat we dit jaar de grens van 2000 bezoekers gaan overschrijden. We gaan er alles aan doen om het publiek nog meer te verrassen. Dan moet je denken aan de aankleding van de feestzaal en een spetterende lichtshow. Maar nog veel meer.

Verder willen we in contact komen met het bedrijfsleven voor wat betreft de merchandising. Denk bijvoorbeeld aan bretels en hoedjes voor de eerste 500 mensen die een zogeheten early bird ticket kopen. Wie weet wat er allemaal mogelijk is? Als je met elkaar in gesprek bent, dan komen de leukste ideeën op tafel.”

Burgemeester Berry Link

Als kers op de slagroomtaart hopen Fred en Rob dat burgemeester Bery Link van de gemeente Veendam bereid is om op zaterdag 1 oktober het eerste vat bier aan te slaan. „Dat zou mooi zijn. In een artikel in de Veendammer was te lezen dat de burgemeester contact met de burgers belangrijk vindt en dat hij zich graag tussen de mensen begeeft. Wat dat betreft is hij zaterdag 1 oktober van harte welkom. De mail met het verzoek om het Oktoberfest Veendam officieel te openen gaat binnenkort de deur uit.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu