Samen met

Bestuur van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank is blij met parkeervakken

Henk Robben is blij met de parkeervakken voor het cultuurcentrum. Foto: Henk Drenth

Het heeft drie jaar geduurd, maar bestuurslid Henk Robben van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank is blij met de parkeervakken voor het cultuurcentrum. Het zijn stevige graskeien waar het gras doorheen kan groeien
Lees meer over
Veendammer

Al sinds jaar en dag was het probleem dat bezoekers van het cultuurcentrum er niet fatsoenlijk konden parkeren. De auto’s langs de rijbaan aan het trottoirkant was op zich nog geen probleem. Het probleem was het parkeren half op de berm langs het Westerdiep. Met als resultaat afgereden spiegels en beschadigde bumpers.

Beklag doen

De eigenaren kwamen beklag doen bij het bestuur van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Het bestuur kon alleen maar brieven sturen aan de gemeente. Het is gebeurd dat een brandweerauto onderweg naar een woningbrand er niet door kon. De doorrij ruimte was te smal. Ook tractoren en vrachtwagens kwamen vast te zitten door de dubbel geparkeerde auto’s.

Modder en rotzooi op de weg

Het parkeren op het gras in de berm gaf spoorvorming. Dat gaf modder en rotzooi op de weg. Bezoekers wilden er ook niet meer staan. Op een gegeven moment werden de auto’s ook half op de stoep gezet. Met als gevolg verzakte tegels.

Met de parkeerplaatsen langs het kanaal zijn op het trottoir nieuwe en dikkere stoeptegels gelegd.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu