Samen met

Filmhuis vanBeresteyn toont documentaire van Cees van Kempen over de terugkeer van de wolf in Nederland

De documentaire Wolf is te zien op dinsdag 4 oktober in Filmhuis vanBeresteyn aan het Museumplein 5A in Veendam. Foto: Eigen foto

Filmhuis vanBeresteyn in Veendam toont dinsdagavond 4 oktober de documentaire die regisseur Cees van Kempen en zijn team hebben gemaakt over de terugkeer van de wolf in Nederland.
Lees meer over
Veendammer

Wolven symboliseren wereldwijd het verlangen naar échte wildernis, naar wilde natuur met roofdieren. Ook in Nederland is het verlangen naar de wolf onder beheerders en natuurliefhebbers groot. In 1845 is de laatste wolf in ons land gedood. En anno 2019 zijn op de Veluwe de eerste welpen geboren, waardoor sinds anderhalve eeuw weer een wilde roedel ontstond. De laatste decennia nam het aantal meldingen enorm toe. Met als uitkomst dat de wolf zich in Nederland definitief heeft gevestigd.

Van Kempen en zijn team filmden voor de film ‘Wolf’ vier jaar lang in de bossen van Duitsland en Nederland om de terugkeer van deze toppredator zo natuurgetrouw mogelijk te verbeelden.

De documentaire start om 19.30 uur. Tickets en informatie via www.vanberesteyn.nl , 0598-634566 of aan de de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu