Samen met

Genieten van vele tientallen klassieke motoren. Toeterrit brengt veel publiek op de been

Voor de start is alle gelegenheid om de klassieke motoren te bekijken. Foto: Henk Drenth

Op Koningsdag is de 28ste Toeterrit gereden, een tourrit voor oldtimer- en klassieke motoren van voor 1982. Na 2 jaar kon het eindelijk weer. Het evenement is georganiseerd door Stichting Bogdike en Café de Toeter. De start en finish was voor het café aan het Beneden Westerdiep.
Lees meer over
Veendammer

Henk Ruben stond in het startblok met zijn Magnat de Bon, een Frans motorfietsje uit 1928 van 350cc. Hij rijdt er een paar tochtjes per jaar mee, waaronder de Toeterrit. De nostalgische motorfiets is 20 jaar geleden gekocht van wijlen John Jonker. Een racemonster is de Magnat de Bon met 65 kilometer per uur niet. Voor de wind kan er 80 kilometer mee worden gehaald.

Hendeltjes en palletjes

Het is pure nostalgie en hij heeft er veel bekijks mee. Het is de oude techniek die hem zo aanspreekt. En alles is nog handbediend. „Op zo’n ding ben je geen motorrijder, maar een machinist.” Op zijn Harley Davidson van 22 jaar oud is het een wereld van verschil. Op de Magnat de Bon zitten veel hendeltjes en palletjes. En een toetertje.

Dweilorkest de Klinkers

Het was een relaxte tocht door de provincie Groningen en door de kop van Drenthe. Burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam gaf om 11.00 uur het startsein met behulp van een gasvulling toeter. De 60 motorrijders hebben een route van 125 kilometer gereden. Ze werden begeleid door Motor Begeleiding Team (MBT) uit Assen. De deelnemers zijn ‘s middags door dweilorkest de Klinkers muzikaal verwelkomd bij Café de Toeter.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu