Samen met

Harmonieorkest Voorwaarts houdt een muzikale expeditie door Veendam. 'Een cadeau voor de inwoners'

Genieten van de muziek van Voorwaarts Veendam. Foto: Henk Drenth

Het harmonieorkest Voorwaarts Veendam heeft zaterdag 14 mei op verschillende locaties muziek gemaakt. Met een open bus uit 1975 van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand is op verzoek aan 12 adressen een bezoek gebracht om muzieknummers te spelen. Het idee van de ‘muzikale expeditie’ is ingegeven door de VW-bus van RTV Noord met Expeditie Grunn.
Lees meer over
Veendammer

De muzikale expeditie was bedacht voor het vieren van het 100-jarige jubileumjaar in 2020. Vanwege de corona crises heeft men hier niet veel aandacht aan kunnen geven.

Genieten van de verrassing

Monique en Alberta hebben de muzikale expeditie voor hun vader Harry Schipper in de Breehorn aangevraagd. Schipper heeft een transportbedrijf gehad. Hij heeft na het alleen komen een moeilijke tijd gehad. In de Breehorn is hij weer opgebloeid. Het was voor hem een verrassing. Hij had wel van de komst van Voorwaarts met de bus gehoord, maar niet gedacht dat het voor hem zou zijn. Met hem hebben ook zijn medebewoners van het concert genoten. De recreatiezaal in de Breehorn zat helemaal vol.

Na het concert in de Breehorn heeft Voorwaarts met de open cabriobus het A.G. Wildervanck bezocht. Waar veertig bewoners buiten lekker in het zonnetje zaten. Erna Piersma, welzijnscoach activiteitenbegeleiding, heeft het aangevraagd. “We hebben twee keer in de maand een muziekmiddag en een concertoptreden.”

Judith Brechtman van Voorwaarts heeft het voor haar vader aangevraagd. De bus werd geparkeerd in de straat voor het hofje. Het was voor hem en zijn vrouw een complete verrassing. Haar vader is ziek geweest en gaat het weer de goede kant op. Ook een oud-penningmeester van Voorwaarts (45 jaar lid) kreeg aan het Boven Oosterdiep een concert.

Kappersechtpaar

Voorwaarts heeft ook een bezoek gebracht aan Kledingbank Maxima vanwege het 10-bestaan dat op dezelfde dag met een open dag werd gevierd. Voorzitter Gherie ter Steege en secretaris Fenny Wakker hadden het concert aangevraagd voor de vrijwilligers.

Het kappersechtpaar Richard en Jeannette Koops van Silhouet Kappers had ook op die dag wat te vieren. Op de kop af zitten ze veertig jaar in het kappersvak. En aan het Promenadepad al 33 jaar.

Trouwdag

Ook particulieren konden zich opgeven. In Sint Franciscus was het ter ere van een trouwdag. In Oude Bos was het voor de 89ste verjaardag van een mevrouw, het muzikale bezoek was door haar zoon aangevraagd.

Janet Vos had het optreden voor haar vader in de Veenkade aangevraagd. De broers Erwin en Ronald Kuiper hadden het voor hun moeder aangevraagd. Het Harmonieorkest had voor het publiek een 5-tal nummers ten gehore gebracht. Welke nummers was van tevoren een verrassing. “Wat we vandaag niet meer konden doen komt een volgende keer.”

Muzikaal cadeau

Erwin zijn vrouw Leonie hebben deze muzikale rondreisactie gecoördineerd. “Als Veendammer vereniging willen we ook iets terug doen voor de Veendammers. Niet alleen om onszelf als Veendammer vereniging te laten zien, maar ook als muzikaal cadeau.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu