Samen met

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie in vanBeresteyn in Veendam

De Winkler Prins Harmonie uit Veendam geeft dit weekend twee jubileumconcerten. Foto: Pixabay

De Winkler Prins Harmonie uit Veendam geeft vrijdag 15 en zaterdag 16 april twee jubileumconcerten in cultuurcentrum vanBeresteyn.
Lees meer over
Veendammer

Ondanks korte en lange onderbrekingen in repetitiemogelijkheden is het gelukt een gevarieerd repertoire in te studeren.

Reünie

De Winkler Prins Harmonie bestaat 45 jaar. Dat wordt uiteraard gevierd met een reünie. Het orkest is in 1977 opgericht door toenmalig muziekdocent Kor van Dijk. Hij gaf het vak muziek in gebouw B. Dat stond op de plek waar nu de foyer en de theaterzaal van vanBeresteyn is.

Van Dijk was de eerste dirigent van het orkest. Herman Dijo nam het (dirigeer)stokje in 1984 over. Hij nam het initiatief voor buitenlandse reizen met het orkest. Sinds 1994 is Jack Horst dirigent. Bij de oprichting van het orkest was hij leerling van de school en besloot bariton te gaan spelen bij het gezelschap.

Samen met plezier muziek maken

Horst is niet de enige die het orkest trouw is gebleven na zijn schooltijd. Veel muzikanten maken de keuze in het orkest te blijven spelen als ze na hun examen de school hebben verlaten. De sfeer in het orkest is daarvoor bepalend: samen muziek en plezier maken. De samenstelling van het orkest speelt daarin zeker ook een rol. Het orkest bestaat uit leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden en oud-personeelsleden van Winkler Prins, variërend in leeftijd van 12 tot 70+.

Bij het concert op vrijdag is het podium geheel voor de Winkler Prins Harmonie. Op zaterdag is er een plekje in het programma ingeruimd voor het reünistenorkest.

Tickets reserveren

De concerten beginnen zowel vrijdag als zaterdag om 20.15 uur. Een ticket voor vrijdagavond kost 10 euro, een ticket voor zaterdagavond kost 12 euro. De leerlingen van Winkler Prins krijgen 50% korting.

Toegangskaarten voor de jubileumconcerten zijn verkrijgbaar via de website vanberesteyn.nl of telefonisch via 0598-634566. De theaterkassa is geopend van 13.00 tot 16.00 uur en 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu