Samen met

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie in vanBeresteyn in Veendam. Alle leden zijn in coronatijd eensgezind achter het orkest blijven staan

Een impressie van het concert van de Winkler Prins Harmonie in vanBeresteyn in Veendam. Foto: Henk Drenth

De Winkler Prins Harmonie zag in het jaar 1977 het levenslicht. De toenmalige muziekdocent Kor van Dijk spande zich samen met erelid Piet Horst in voor de oprichting van een schoolorkest. Van Dijk werd ook de eerste dirigent. In 1984 had Herman Dijo het dirigeerstokje overgenomen.
Lees meer over
Veendammer

Sinds 1994 is Jack Horst dirigent. Bij de oprichting van het orkest was hij leerling van de school en besloot bariton te gaan spelen bij het gezelschap.

Het laatste eigen concert is van drie jaar geleden. Gelukkig konden in vanBeresteyn op vrijdag- en zaterdagavond de twee jubileumconcerten worden gegeven. Ondanks de korte en lange onderbrekingen van de repetities was het instuderen van een gevarieerd repertoire gelukt.

Wachten op betere tijden

Alle 46 leden zijn in coronatijd eensgezind achter het orkest blijven staan, in de overtuiging dat er weer betere tijden zouden komen. Vandaar ook dat er vrijdagavond een heel compleet orkest op het podium zat. Vlak voor het studieweekend in 2020 heeft men ruim anderhalf jaar niet gezamenlijk kunnen musiceren.

Samen muziek en plezier maken

Veel muzikanten maken de keuze om in het orkest te blijven spelen als ze na hun examen de school hebben verlaten. Dat maakt de sfeer in het orkest ook zo bepalend: samen muziek en plezier maken. Daarin speelt de samenstelling van het orkest zeker ook een rol. Het orkest bestaat uit leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden en oud-personeelsleden van Winkler Prins, variërend in leeftijd van 12 tot 70-plus. Er zijn ook stelletjes door ontstaan. En zit er al een van de kinderen op muziekles.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu