Samen met

Koninklijke onderscheiding voor Jan Roelof Vos uit Eexterveen

Een Koninklijke onderscheiding voor Jan Roelof Vos. Rechts zijn vrouw Hillie. Foto: Paul Abrahams

Jan Roelof Vos (76) uit Eexterveen heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen zijn vanavond in ‘t Klein Genoegen opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze.
Lees meer over
Veendammer
Aa en Hunze
Kanaalstreek

Jan Roelof Vos was trainer en scheidsrechter bij sportvereniging SPES en hij stond aan de wieg van Dorpsbelangen Eexterveen. Vanaf 2014 is hij hier ook voorzitter van. Hij heeft zich ingezet voor bijvoorbeeld de komst van zowel starters- als levensloopbestendige woningen.

Leefbaarheid in het dorp

Burgemeester Hiemstra roemde het feit dat hij zich vol overgave inzet voor de leefbaarheid in het dorp. „De heer Vos gelooft in de inwoners als collectief. Als aanjager of inspirator is hij in staat geweest om mensen te mobiliseren om Eexterveen op de kaart te zetten.”

Een speciale rol speelde Vos in de aankoop en renovatie van het Dorpscentrum. Inmiddels wordt het opgeknapte pand gebruikt voor tal van activiteiten.

Kloppend hart van het dorp

Hiemstra noemde het dorpscentrum het kloppende hart van het dorp. „Vanaf het moment dat mensen in maart 2018 door de voordeur van het Dorpscentrum kwamen, is het er, op de coronaperiode na, niet meer stil geweest. De duizenden uren die u daarin heeft gestopt zijn hun tijd in goud waard gebleken.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu