Samen met

Medailleregen voor SV Clias tijdens provinciale kampioenschappen turnen in de eigen sporthal in Wildervank

De drie provinciale kampioenen Fèline Bruins, Eliana Vetter en Ellen Harms. Foto: Hilda Koopmans

De organiserende vereniging SV Clias uit Wildervank heeft afgelopen zaterdag tijdens de Groningse Kampioenschappen turnen voor dames maar liefst 3 provinciale kampioenen en 2 reserve kampioenen mogen huldigen.
Lees meer over
Veendammer

In de eerste wedstrijd werd Fèline Bruins provinciaal kampioen niveau 4. Denessity Sidin legde beslag op het zilver en werd daarmee reserve kampioen. Alicia Wiebrands werd 7de met voor balk en sprong het 6de cijfer. Jealey Meppelder werd 9de en behaalde met haar vloeroefening het 4de cijfer.


Clubgenote Ellen Harms werd in de andere baan provinciaal kampioen niveau 5. Haar teamgenoten Bella Molema en Sterre Veen legden beslag op de 5de en 6de plaats met slechts 0,010 punten verschil. Fieke de Feijter deed goede zaken tijdens haar sprong en behaalde hiermee het 3de cijfer.

Bovenbouw

In de tweede wedstrijd kwamen de bovenbouw turnsters in actie. Verrassend kampioen in supplement F werd Eliana Vetter. Marit Veenstra werd 5de met een 2de cijfer op de onderdelen brug en vloer. Lieke Koopmans werd 7de met een 3de cijfer op balk en een 5de cijfer op vloer. Noa Keizer deed goede zaken op sprong en behaalde hier het 4de cijfer. Noortje Kuiper behaalde op sprong een mooi 9de cijfer.

De bovenbouw turnsters supplement G in de andere baan deden ook goede zaken. Marit Deekens werd 5de met een gedeeld eerste cijfer op het onderdeel vloer en een 3de cijfer op balk. Silke Timmer had haar springbenen weer paraat en werd 6de op sprong. Anna Zuidhof liet een mooie vloeroefening zien zonder fouten.

Assisteren en aanmoedigen

Na een lange dag met assisteren op de wedstrijdvloer en clubgenoten aanmoedigen was het in de vierde en tevens laatste wedstrijd aan de bovenbouw supplement E turnsters om te strijden voor het kampioenschap. Jezlyn Meppelder werd reservekampioen. Roos ter Brugge viel net buiten het podium maar behaalde op brug het 1ste cijfer en op balk het 3de cijfer. Marit Veen liet een goede stabiele wedstrijd over alle vier de toestellen zien en werd 5de.

Al met al goede uitgangsposities voor de komende provinciale kampioenschappen per turntoestel waaraan de bovenbouw turnsters over drie weken mee zullen strijden voor de medailles.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu