Samen met

Muziektheaterproductie 'Toekomst voor de Nije Kolonie' in de steigers (Première is op vrijdag 30 september)

De eerste voorstellingen zijn op 30 september en op 1, 7 en 8 oktober bij Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie. Foto: Stichting MMC

De opbouw voor de nieuwe muziektheaterproductie van Stichting Met Meer Cultuur (MMC) is in volle gang. Opgevoerd wordt ‘Toekomst voor de Nije Kolonie’. De eerste voorstellingen zijn op 30 september en op 1, 7 en 8 oktober bij Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie, aanvang 19.30 uur. Vervolgens gaat de productie op locatie.
Lees meer over
Veendammer

In ‘Toekomst voor de Nije Kolonie’ nemen Jan Arend Klasens, die het scenario schreef, en regisseur Erik Bulthuis de bezoekers mee naar 2040, een tijd waarin een nieuw landschap is ontstaan als gevolg van de stijgende zeespiegel. Centraal staat de Nije Kolonie, een resort in het uitgestrekt veenmoeraslandschap van de vroegere Veenkoloniën.

Meerdere vrijhavens

Door de neerslagpieken en extreme droogteperiodes zijn er tussen overgebleven steden en nederzettingen meerdere vrijhavens ontstaan die zo goed als mogelijk worden geleid en vormgegeven door vrijdenkers, kunstenaars en nieuwkomers uit elders ondergelopen gebieden. Als bijzonder geslaagd experiment bloeit het afgeschermde resort ‘Nije Kolonie’ met een florerende handel in gebiedseigen producten en welzijnsbeleving. Naast de eigen voedselvoorziening is er met succes geëxperimenteerd met alternatieve energiebronnen en opslag. Het resort wordt geleid door een groep idealisten van het eerste uur en enkele nieuwkomers. Allerlei nieuwe kansen, maar ook bedreigingen dienen zich aan .

Vrijwilligers

Aan de muziektheaterproductie werken zo’n veertig personen mee. Voor cateraars, kassamedewerkers en figuranten is nog extra inzet van ondersteunende vrijwilligers gewenst. Aanmelden kan via info@metmeercultuur.nl of 06-29025092. Wie een van de voorstellingen bij wil wonen, kan een mailtje sturen naar info@metmeercultuur.nl .

Meer informatie

Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.metmeercultuur.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu