Samen met

OVW Muziektheater speelt 'Terug naar Veendam'. Op het grote scherm zijn 44 fragmenten getoond als een soort bewegend decor

Het podium in vanBeresteyn was zondagmiddag gereserveerd voor het OVW Muziektheater. Foto: Henk Drenth

Het podium in vanBeresteyn was zondagmiddag gereserveerd voor het OVW Muziektheater. Onder regie van Miranda Bolhuis werd de voorstelling ‘Terug naar Veendam’ voor het voetlicht gebracht. Een prachtige voorstelling en het publiek heeft met volle teugen genoten.
Lees meer over
Veendammer

Moeder bezoekt na ruim 30 jaar haar geboorteplaats Veendam. Ze wandelt samen met haar zoon door de Parkstad en komt op allerlei bekende plekken. Bekende nummers passeren de revue zoals onder (veel) meer ‘I know him so well’, ‘Kon ik nog maar even bij je zijn’, ‘Im Weissen Rössl’, ‘Im Salzkammergut’ en ‘Komm Zigan’.

Miranda Bolhuis

Regisseur Miranda Bolhuis kijkt met een goed gevoel terug op de uitvoering. „Eigenlijk was de voorstelling als een Nieuwjaars show bedoeld. Wegens corona konden we die niet spelen. Daarom is het als een voorjaarsshow gebracht.”

„We wilden een Nieuwjaar show maken die een beetje anders was dan normaal”, vervolgt Miranda. „Niet volgens het geijkte concept. We hebben een groepje samengesteld met een aantal leden. Die hebben zelf bedacht wat willen we dan gaan zingen. Die hebben zelfs een verhaallijntje bedacht, en ik heb dat vervolgens tot één geheel gesmeed. Dus de eerste ideeën van deze liedjes moeten erin en die niet en die wel. Dat komt allemaal uit de leden zelf.

Video

De leden van het OVW Muziektheater hebben voor de eerste keer met video gewerkt. „De video is gemaakt door Hans, een vriend van Cobus”, vertelt Miranda. „En vervolgens heb ik de beelden verzameld en dat weer gemonteerd. Op het grote scherm zijn 44 fragmenten getoond als een soort bewegend decor.”
Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu