Samen met

Voorwaarts Veendam houdt zaterdag 14 mei een muzikale expeditie met een cabriobus. 'We willen iets terugdoen voor de inwoners'

Voorwaarts Veendam houdt een muzikale expeditie. Eigen foto

Op zaterdag 14 mei gaat Voorwaarts Veendam met een cabriobus ‘on tour’ door de gemeente Veendam. Het harmonieorkest komt op aanvraag tussen 10.00 en 16.00 uur op locatie muziek maken.
Lees meer over
Veendammer

Het idee voor de muzikale expeditie is ontstaan door de VW-bus van Expeditie Grunn van RTV Noord. Daarmee doet de regionale omroep allerlei adressen in de provincie Groningen aan. „Zo hebben wij bedacht om dit met muziek te gaan doen”, vertelt Erwin Kuiper. „En wel met de Gado cabriobus van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.”

Aanmeldingen van zorginstellingen en particulieren

Afgelopen vrijdag waren er zeven aanvragen binnen voor de expeditie. Het betreft verschillende zorginstellingen, zoals Veenkade, Breehorn, A.G. Wildervanckhuis en Sint Fransiscus. Ook hebben particulieren zich opgegeven. Tijdens deze dag gaat het orkest voor het publiek een 5-tal nummers ten gehore brengen. Welke nummers? Dat blijft een verrassing.

„Bij te veel aanvragen wordt er een selectie gemaakt”, vervolgt Erwin. „De aanvragers worden van tevoren op de hoogte gesteld of het orkest langskomt, het is ook afhankelijk van de reistijd tussen adressen. We hebben ruimte voor nog extra aanvragen, dus er kan zeker nog iets bij. Voor andere gelegenheden die dag, zoals voor iemand die met pensioen gaat of jarig is, kunnen we ook worden uitgenodigd.”

Muzikaal cadeau

Volgens Erwin is een muzikale expeditie met een open bus nog niet eerder gedaan in deze regio. „We zijn met 25 muzikanten. Het was een spontaan idee naar aanleiding van het honderdjarig bestaan in 2020. Waar we vanwege corona niet zoveel aandacht aan hebben kunnen besteden. Als Veendammer vereniging willen we ook iets terug doen voor de Veendammers. Niet alleen om onszelf als Veendammer vereniging te laten zien, maar ook als muzikaal cadeau.”

Erwin zijn vrouw Leonie coördineren deze muzikale actie. „We zien er erg naar uit. Dit is leuk. We hopen wel dat het mooi weer is omdat we in een open bus zitten.”

Aanmelden kan via info@voorwaartsveendam.nl tot vrijdag 13 mei uiterlijk 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar vol is vol.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

menu