Samen met

Winkler Prins en Veenkoloniaal Museum ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. 'We willen het museumbezoek onder jongeren stimuleren'

De samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend. Foto: Henk Drenth

De bestuurder van de scholen van Stichting Winkler Prins, Ferdinand Vinke, en de directeur van het Veenkoloniaal Museum, Hendrik Hachmer, hebben in het bijzijn van burgemeester Berry Link een samenwerkingsovereenkomst getekend in het Veenkoloniaal Museum in Veendam.
Lees meer over
Veendammer

Op incidentele basis worden door het museum en de school al wel samen projecten uitgevoerd. Deze samenwerkingsovereenkomst is echter bedoeld om de al bestaande band een structureler karakter te geven.

Betrokken

Het streven is dat alle leerlingen van Winkler Prins, tenminste één keer in hun schoolloopbaan, iets met het museum gedaan hebben. Zoals een bezoek aan het museum om de geschiedenis van hun eigen omgeving te kennen. Of meewerken aan een project waarbij het museum betrokken is. Zo is het museum weer een andere leeromgeving. Het museum stelt één keer per twee jaar een ruimte ter beschikking waar leerlingen een tentoonstelling kunnen bedenken, maken en zelf gaan organiseren.

Op die manier wordt geprobeerd om het museumbezoek onder jongeren te stimuleren.

Napoleon tentoonstelling

De afgelopen jaren hebben het Veenkoloniaal Museum en de scholen van Stichting Winkler Prins al samengewerkt. Voorbeelden hiervan zijn de Napoleon tentoonstelling, de keramieken hondjes en de tentoonstelling Joods Leven in Veendam.

Verder hebben twee geschiedenisdocenten aan de Winkler Prins al zitting in de Raad van Advies van het museum.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu