Samen met

ZPC Bubble houdt bingo en verloting in foyer vanBeresteyn. Opbrengst 4500 euro bestemd voor bouw nieuw clubhuis

Henk de Haan controleert de bingokaart. Foto: Henk Drenth

ZPC Bubble heeft een bingo gehouden in de foyer in vanBeresteyn. Presentator Henk de Haan heeft de bingo op zijn bugel geopend. Met de bingo en de verloting heeft de zwemvereniging 4500 euro opgehaald voor de wederopbouw van het door brand verwoeste clubhuis.
Lees meer over
Veendammer

Het clubhuis was een huiskamer voor jong en oud. Waar de leden bij elkaar konden komen voor een gesprek over de zwemsport, maar ook gewoon voor de gezelligheid. Vooral tijdens de corona epidemie was het clubhuis belangrijk voor het onderhouden van de contacten en de onderlinge verbindingen.

Warm hart

Het verlies van oude archieven en gewonnen bekers en trofeeën die niet gered konden worden blijft voor altijd. Maar zoveel ondersteuning om dit te boven te komen is superfijn. Diverse sponsoren hebben met hun bijdragen blijk gegeven van een warm hart voor de zo hard getroffen zwemvereniging.

Prachtige prijzen

„Het is fijn dat er zoveel mensen zo met ons meedenken, ook de gemeente”, zegt Diana Forte. De kosten van deelname bedroegen 12,50 euro. Er waren veel mooie prijzen te winnen. Van cadeaubonnen tot bloemstukken en van een terraskachel tot vleespakketten. En van een rondvlucht in een zweefvliegtuig tot gesigneerde spullen van Bert Visscher, Erwin de Vries en Tik Tok Tammo.

„We hadden echt prachtige cadeaus. Er zat een golfclinic bij voor zes personen, op het podium stond een terrashaard, Hof van Saksen heeft veel gedaan, en we hadden Groningse Schatten bestaande uit verzamelde streekproducten in een doos. De Lions Club heeft een waarde cheque van 100 euro overhandigd.”

„Bij de Coop zijn we ook nog bezig met een flessenactie”, voegt Diana er nog aan toe. Er staan nog meer acties op stapel, waar het sponsor zwemmen van onlangs er een van was. Met een bedrag van maar liefst 5082 euro. Een sponsorloop komt er nog en een worstenactie.

Wederopbouw clubhuis

De opbrengst komt volledig ten goede aan de wederopbouw en voor het aanschaffen van nieuw trainingsmateriaal. „We hopen dat het nieuwe verenigingsgebouw er in oktober staat voor het grote Zechstein Zwemtoernooi van ZPC Bubble in Tropiqua. Een meerdaags toernooi met heel veel zwemmers. En dan heb je zo’n clubhuis ook wel nodig.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu