Samen met

Zilveren KNWU Wiel voor Gea Boneschansker. Inwoonster van Veendam is wielervrouw in hart en nieren

Onderscheiding voor Gea Boneschansker. Foto: Peter Panneman

Wielervrouw in hart en nieren Gea Boneschansker (74) uit Veendam is zondag op het Sport-en Leerpark aan de Langeleegte in Veendam onderscheiden met de Zilveren Wiel van de KNWU.
Lees meer over
Veendammer

Al bijna 40 jaar is Gea actief binnen de wielervereniging Stormvogels en naast allerlei andere werkzaamheden maakte ze goed beschouwd al meer dan 20 jaar deel uit van het bestuur in de functie van penningmeester.

Vaardigheden

In het jaar van 1983 werden haar beide zoons, Wilbert en Alex lid van de WV Stormvogels. Gea raakte door haar zoons verknocht aan de wielersport en bleek een vrouw te zijn, die nergens voor wegliep. Ze is spontaan, vriendelijk, goedlachs, beschikt over veel vaardigheden, denkt altijd in oplossingen en negativiteit is haar vreemd.

Reilen en zeilen

Door de jaren heen groeide ze uit tot een niet weg te denken kracht in het reilen en zeilen van deze vereniging ook toen haar zoons afscheid namen van de wedstrijdsport.

Naast vele bestuursfunctie was ze ook actief bij wedstrijden die door Stormvogels Veendam werden georganiseerd zoals de Grote Omloop van de Veenkoloniën, de Kleine Omloop van de Veenkoloniën, de Parkstadronde van Veendam, de Jeugdronde van Veendam, de Zechstein MTB Borgerswold, het NK tijdrijden.

Stoppen

Na de Algemene Ledenvergadering heeft ze te kennen gegeven er mee te willen stoppen. Aan 5 periodes van 4 jaar (20 jaar) waarvan de laatste drie periodes als penningmeester komt daarmee een einde aan de bestuursverantwoordelijkheid die zij met verve heeft gedragen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Veendammer

Nieuws

Meest gelezen

menu