’Love is in the air.’ Otte Zijlstra zag op Texel een zwarte ibis die het aanlegde met een jonge lepelaar en knipte precies op tijd

Zwarte ibis ’kroelt’ een jonge lepelaar op Texel. Foto: Otte W. Zijlstra

De zwarte ibis werd lange tijd beschouwd als dwaalgast in onze streken, maar wordt de afgelopen jaren wel wat vaker gezien. Dit exemplaar werd op Texel gesignaleerd door natuurfotograaf Otte Zijlstra uit Nieuwe Niedorp.
Lees meer over
Wadden

Zijlstra denkt dat we deze stijlvolle ranke verschijning te danken hebben aan een toename van de soort in de Zuid-Europese landen. ,,Love is in the air’’, zegt hij als commentaar bij de foto. ,,Deze ’hitsige’ zwarte ibis legde het aan met een jonge lepelaar. De ibis was de lepelaar aan het kroelen, wat lepelaars onderling ook wel doen op de plekjes waar ze zelf niet bij kunnen.’’

De zwarte ibis is familie van de lepelaar en te herkennen aan zijn lange kromme snavel. Anders dan zijn naam aangeeft, is de vogel niet echt zwart, maar bruinzwart met groene vleugels.

Hij is nu in winterkleed. In de broedtijd heeft hij fraai bruinglanzende veren.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu