Adam en Katinka plannen huwelijksaanzoek per ongeluk op hetzelfde moment op Texel. ’We hebben op de terugweg gevraagd of we verder ook nog geheimen voor elkaar hebben’

Het was zo’n romantisch idee: je partner ten huwelijk vragen tijdens een romantisch weekend op Texel, met vrienden. Alleen had zowel Adam als Katinka dat idee. Resultaat: zondag zaten ze allebei tegelijk op één knie, tegenover elkaar.

Adam Schalkers en Katinka Hobers vragen elkaar tegelijkertijd ten huwelijk op Texel.

Adam Schalkers en Katinka Hobers vragen elkaar tegelijkertijd ten huwelijk op Texel. Foto: Masafotografie.nl

Inmiddels zijn de 20-jarige Adam Schalkers en zijn aanstaande Katinka Hobers (19) weer thuis in Delft. ,,We hebben op de terugweg nog even gevraagd of we verder ook nog geheimen voor elkaar hebben”, vertelt Katinka lachend. ,,We hebben, zonder dat we het wisten, eigenlijk heel goed met elkaar samengewerkt.”

Het is vrijdag als de twee, samen met hun gemeenschappelijke vriendengroep, aankomen in hun vakantiehuisje op Texel. Adam weet niet dat Katinka het weekend heeft gepland om hem ten huwelijk te vragen. Net zoals Katinka niet weet dat Adam op één knie wil gaan. ,,Ik ben niet zo goed in geheimen bewaren”, geeft Katinka toe. ,,Zeker niet voor Adam.”

Vriendengroep in dubbel complot

Maar dit geheim blijft wel onder de pet. De gemeenschappelijke vriendengroep, die in een dubbel complot zit, houdt de lippen op elkaar. Ook toen Adam hen een tijdje terug vroeg welke ring hij moest kiezen. ,,Ik twijfelde tussen twee, en vertelde dat ik van plan was om het dit weekend te vragen. Zij wisten toen al wat Katinka van plan was.”

Toch moest het allemaal nog maar wel even geregeld worden. Adam: ,,Ik was vaker op Texel geweest en kende een leuke plek om te gaan lunchen, terwijl de vrienden alles klaar zouden zetten.”

Tegelijkertijd krijgt Katinka het advies om met haar aanstaande even de hort op te gaan, voor de voorbereidingen. Als de twee weer thuiskomen, krijgt Adam als eerste argwaan. ,,Er was een vrouw die ik niet kende en dat bleek een fotograaf te zijn die Katinka had geregeld. Maar ik zag ook versieringen hangen die ik zelf niet had geregeld.”

Op één knie

Katinka, die achter haar rug de ring houdt, heeft dan nog niets door. Adam zakt op één knie, waarna ook Katinka doorheeft wat er gebeurt en tegenover hem neerploft. ,,Ik had een hele leuke speech voorbereid, maar die heb ik nu maar achterwege gelaten.”

En ook Adam weet even niet wat hij uit moet brengen. ,,We hebben een seconde of tien tegenover elkaar gezeten en uiteindelijk maar één voor één de vraag gesteld, want we wisten niet wat we anders moeten.”

Een bijzonder moment, maar ze zijn blij dat het zo is gelopen. Adam: ,,Voor hetzelfde geld zegt iemand ‘ja’ vanwege de druk, maar bedoelt ze eigenlijk ‘ja, maar’. Nu weet je tenminste zeker dat je hetzelfde plan hebt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
menu