Ameland Academy en Waddencampus krijgen geld van Waddenfonds

Daan Bakker neemt een bestelling op het terras van Beachclub The Sunset bij Hollum op. Foto: Jan Spoelstra

Het Waddenfonds steekt bijna 150.00 euro in drie projecten rond het Waddengebied. Twee projecten op Ameland en een project in Den Helder.
Lees meer over
Wadden

De Waddencampus op Ameland krijgt 50.000 euro uit het Waddenfonds. Het is de bedoeling dat de Waddencampus een financieel zelfstandige netwerkorganisatie wordt. Eilander ondernemers en kennisinstellingen werken in het project samen. Het doel is om het eiland zelfvoorzienend en sociaaleconomisch duurzaam te maken. De totale investering bedraagt 124.050 euro.

Speciale academie voor opleiden horecapersoneel

Ook de Ameland Academy krijgt een bijdrage uit het Waddenfonds. Dit is een speciale academie voor het opleiden van horecapersoneel op het eiland. Mensen tussen de 16 en 35 kunnen een opleiding volgen aan de Ameland Academy. Daarnaast krijgen ze woonruimte op het eiland en na hun opleiding een baan. Het Waddenfonds voorziet in 50.000 euro van de totale kosten van 147.700 euro.

Ook krijgt het project Wad leert jongeren Wat een bijdrage, waarin jongeren samen in Den Helder een mini-botter gaan bouwen.

De projecten vallen onder het Budget Lokale Innovaties, een subsidieregeling voor kleinschalige, lokale projecten, die vernieuwend zijn en de leefbaarheid in het Waddengebied vergroten.

Nieuws

Meest gelezen

menu