De Texelse Bierbrouwerij brouwt abdijbier volgens origineel middeleeuwse recept. Dankzij schrijver Lodewijk Dros, die ontdekte dat op Texel al 700 jaar bier wordt gemaakt

De Texelse Bierbrouwerij heeft met Skuumkoppe heel Nederland veroverd. Maar tot nu toe was onbekend dat op het eiland al tweeduizend jaar bier wordt gebrouwen. De op Texel geboren journalist en schrijver Lodewijk Dros journalist schreef er een boek over: ‘Int Texel gebrouwen’.

Schrijver Lodewijk Dros bij de presentatie van zijn boek.

Schrijver Lodewijk Dros bij de presentatie van zijn boek. Foto: Anja Roubos/Textiz

Lees meer over
Wadden

De auteur beperkte zich vooral tot de laatste 700 jaar om over schriftelijke bronnen te kunnen beschikken. Het oudste bierrecept dat hij heeft gevonden, een ’weizen’, is van de monniken van Ludinga, die in de dertiende en veertiende eeuw op Texel actief waren.

Nieuws

Meest gelezen

menu