Deur open voor windmolens op Waddeneilanden? Taboe lijkt verdwenen tijdens debatavond op Terschelling

Het taboe op windmolens op de Friese Waddeneilanden lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. De provinciale coalitiepartijen VVD en CDA zijn er in elk geval niet op tegen, bleek maandag op een debatavond op Terschelling.

Het debatpanel in hotel Schylge in West-Terschelling, met debatleider Jort Kelder en vervolgens vlnr: Tweede-Kamerlid Tjeerd de Groot (D66), gedeputeerde Avine Fokkens (VVD), Tweede-Kamerlid Romke de Jong (D66), Statenlid Jochem Knol (GrienLinks) en Statenlid Attje Meekma (CDA). Op de voorgrond burgemeester Caroline van de Pol.

Het debatpanel in hotel Schylge in West-Terschelling, met debatleider Jort Kelder en vervolgens vlnr: Tweede-Kamerlid Tjeerd de Groot (D66), gedeputeerde Avine Fokkens (VVD), Tweede-Kamerlid Romke de Jong (D66), Statenlid Jochem Knol (GrienLinks) en Statenlid Attje Meekma (CDA). Op de voorgrond burgemeester Caroline van de Pol. FOTO NEEKE WASSENBERGH-SMIT

Lees meer over
Wadden

,,Ik denk dat je je plannen nu wel kan uitwerken”, zo vatte debatleider Jort Kelder het onverwachte politieke sentiment samen voor Dirk Jan van Schie. Die is van Terschelling Energie, de eerste duurzame energie coöperatie op het eiland, en stond er zelf van te kijken. ,,Ik wilde een balletje opwerpen...”