Doeksen gaat weer meer varen op Terschelling en Vlieland, mondkapjes worden verplicht aan boord en op haventerrein

De verlaten veerbootterminal van Rederij Doeksen in Harlingen. FOTO LC

Rederij Doeksen schroeft de capaciteit omhoog en gaat met een andere dienstregeling varen. Dit besluit is genomen vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen.
Lees meer over
Wadden

De komende weken zal de capaciteit per afvaart worden verhoogd, zodat kan worden voldaan aan de groeiende drukte. Rond Hemelvaart en Pinksteren zijn extra afvaarten gepland.

Op de veerboten van Doeksen is vanaf 1 juni 40 procent van de capaciteit beschikbaar, in plaats van 30. Passagiers worden door middel van folie en het spreiden van de beschikbare zitplaatsen en verplichte looproutes op afstand van elkaar gehouden.

Doeksen meldt daarnaast dat mondkapjes verplicht worden. Niet alleen aan boord, maar ook in de terminals en op de terreinen van de veerhavens. Passagiers moeten zelf een mondkapje meenemen. Sjaals zijn niet toegestaan. Afvaarten worden verspreid over de dag ingezet om te veel drukte in de terminals te voorkomen.

Dringend beroep op ondernemers

De rederij zegt dat het aannemelijk is dat de vraag op bepaalde dagen groter zal zijn dan het aanbod. ,,We doen daarom een dringend beroep op de ondernemers op de eilanden om de wisselingen van hun accommodaties zo goed mogelijk spreiden over de hele week en flexibel te zijn als het gaat om aankomst- en vertrektijden'', zegt directeur Paul Melles. ,,Alleen dan kan dagelijks maximaal van de beperktere vervoerscapaciteit gebruikgemaakt worden. Probeer de pieken in bezoekers af te vlakken.''

Nieuws

Meest gelezen

menu