Douwe Bob krijgt 1000 euro boete voor overtreden coronamaatregelen op Terschelling. Zanger gaf in juni illegaal concert bij duinmeertje van Hee

Een agent en boa breken het optreden van Douwe Bob bij het duinmeertje van Hee af. FOTO JACOB HAAGSMA

Zanger Douwe Bob heeft een boete van 1000 euro gekregen voor een illegaal optreden dat hij in juni op Terschelling gaf. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM Noord-Nederland.

Hij krijgt de boete vanwege het overtreden van de coronamaatregelen die toen golden. De woordvoerder bevestigt dat Douwe Bob Posthuma, zoals de 27-jarige artiest voluit heet, een beschikking toegestuurd heeft gekregen.

Optreden bij duinmeertje van Hee

Op 15 juni had Douwe Bob een optreden op Terschelling gepland, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen die toen golden door de gemeente verboden. Hij besloot het concert te cancelen, maar gaf aan het eind van de middag toch een optreden, bij het duinmeertje van Hee.

Politie beëindigde het concert

Na enkele nummers werd het concert, waar flink wat mensen op af waren gekomen, alsnog beëindigd door de politie. Alles werd gefilmd, voor een later te verschijnen documentaire. De officier van justitie boog zich daarna over de hoogte van zijn straf.

Het management van Douwe Bob zegt niet op de hoogte te zijn van deze boete en geeft daarom geen reactie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Coronavirus
Waddengebied
menu