Geen groen licht voor Berenloop op Terschelling. Werkgroep Berenloop onderzoekt mogelijkheden virtuele loop

Sfeerbeeld uit een eerdere editie van de Berenloop, die in 1997 voor de eerste keer werd gehouden. Foto: Anne Zorgdrager

De plannen voor de Berenloop op Terschelling werden aangepast aan de coronamaatregelen, maar alsnog vindt het evenement dit jaar geen doorgang.

De organisatie zorgde voor een gedetailleerd Covid-19 plan, een alternatief parcours en kreeg steunbetuigingen van de Atletiekunie en het NOC*NSF, maar geen groen licht van de gemeente voor de Berenloop op 1 november en Kleintje Berenloop op 31 oktober.

De organisatie zegt ‘verdrietig’ te zijn om het besluit van de gemeente. „Wij begrijpen heel goed dat we alle ingeschreven deelnemers hiermee enorm teleurstellen”, aldus Willem Gerrits, voorzitter van de Werkgroep Berenloop. „En dat spijt ons verschrikkelijk. We hebben tot het laatste moment geprobeerd om tegemoet te komen aan de eisen van de vergunningverlener, en onze plannen diverse keren aangepast, maar dat bleek niet voldoende om de gemeente ervan te overtuigen dat het mogelijk is om het evenement op een verantwoorde en veilige manier te organiseren.”

250 deelnemers

Gerrits had op meer medewerking van de gemeente gerekend, zegt hij. Maar toen uiteindelijk bleek dat er maar 250 mensen mochten meedoen aan de loop, heeft de organisatie besloten de stekker er voor dit jaar uit te trekken.

Wel wordt er nog de mogelijkheid voor een virtuele Berenloop onderzocht. „We gaan ons daar de komende tijd over buigen. Maar momenteel overheerst ook bij ons vooral de teleurstelling”, aldus Gerrits.

Voor de deelnemers betekent de afgelasting dat iedereen het inschrijfgeld retour ontvangt, met aftrek van 5 euro administratiekosten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Waddengebied
Coronavirus
menu