Het is druk in supermarkten op Terschelling, dus kun je bij de Coop om een mondkapje vragen

Foto: Facebook Coop Midsland

Dat het aantal bezoekers van Terschelling de afgelopen weken flink toegenomen is, is ook te merken in de supermarkten op het eiland. Omdat sommigen het zelfs te druk vinden, kunnen klanten bij de Coop in Midsland nu om een mondkapje vragen.

De gemeente Terschelling heeft een aantal tips opgesteld voor een bezoek aan de supermarkten op het eiland. Zo is het handig om de drukste tijden, tussen 10.00 en 12.00 uur en 16.00 en 18.00 uur, te vermijden, en wordt het aangeraden om van tevoren een boodschappenlijstje te maken.

Voor de rest gelden de regels zoals die ook landelijk gelden: houd anderhalve meter afstand, volg de hygiëneregels en winkel niet met een groep of gezin.

Proef met mondkapjes

Burgemeester Jon Hermans heeft de supermarkten bovendien gevraagd of zij nog meer kunnen doen ten aanzien van de drukte in de supermarkten. Daarom werkt de Coop in Midsland - bij wijze van proef mee - aan het faciliteren van mondkapjes voor klanten die daar behoefte aan hebben.

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Maar mensen die zich daar prettig bij voelen, en een mondkapje zijn vergeten, kunnen de beveiliger bij de ingang van de supermarkt om een mondkapje vragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Waddengebied
menu