Hoofdmotor snelle boot naar Terschelling en Vlieland voor reparatie naar Finland. Koegelwieck tot en met 3 december uit de vaart

De Koegelwieck. Foto: Archief/ Neeke Smit

Een van de hoofmotoren van snelboot de Koegelwieck van rederij Doeksen is dinsdag uit het schip gehaald en naar de Finse dieselmotorenexpert Wärtsilä gebracht. Hier moet eindelijk aan het licht komen wat er mis is met de motor.
Lees meer over
Wadden

Het Finse bedrijf moet de schade aan de motor definitief vaststellen, waarna de motor op basis van een nieuw motorblok weer zal worden opgebouwd.

Voordat de nieuwe, gerepareerde motor weer wordt ingebouwd, zal deze uitvoerig worden getest op de proefbank, zo meldt Doeksen. Ook de andere hoofdmotor, die aan bakboordzijde, wordt grondig geïnspecteerd en op basis van de instellingen van de gerepareerde stuurboordmotor opnieuw afgesteld. Uiteindelijk moet dit twee goed werkende motoren opleveren.

Koegelwieck tot en met 3 december uit de vaart

De Koegelwieck kampt sinds dit jaar met uitval. Het is mis sinds de twee motoren er vanwege groot onderhoud zijn uitgehaald en teruggeplaatst. Doeksen liet dit werk uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf.

De rederij probeert de geleden schade hierop te verhalen. Ondertussen worden de uitgevallen vaarten opgevangen met de sneldienst ms Tiger, die normaal gesproken de sneldienst naar Terschelling vaart. Door het schuiven met vaartijden kan de Tiger tijdelijk beide routes uitvoeren.

Doeksen verwacht dat de Koegelwieck in ieder geval tot en met 3 december uit de vaart is.

Nieuws

menu