Levenloos lichaam dat werd gevonden in Noordzee tussen Vlieland en Terschelling lag lange tijd in het water. Identiteit nog niet bekend

Foto: ProNews

De politie doet nog steeds onderzoek naar de identiteit van het levenloze lichaam dat dinsdag werd gevonden in de Noordzee tussen Vlieland en Terschelling.
Lees meer over
Wadden

De zoektocht naar de identiteit van de man wordt bemoeilijkt door het feit dat het lichaam duidelijk al een tijd in het water lag. „Dat zag er op zijn zachtst gezegd niet heel prettig uit”, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

Databank vermiste personen

Met behulp van de gebitsstatus, de kleding die de persoon nog aan had en andere kenmerken probeert de politie nu te achterhalen wie de gevonden man is. Ook wordt dna afgenomen en opgestuurd naar de databank vermiste personen.

Vingerafdrukken konden niet meer afgenomen worden, daarvoor lag het lichaam al te lang in het water.

Hoe is de man in het water terechtgekomen?

Hoe de man in het water terecht is gekomen, is nog onduidelijk. De politie houdt alle opties open. „Hij kan van een schip zijn gevallen, geprobeerd hebben de oversteek van Frankrijk naar Engeland te maken of er zelf voor gekozen hebben een eind aan het leven te maken. Er zijn nog allerlei scenario’s denkbaar.”

Nieuws

Meest gelezen

menu