Opstappers Noordgat voorkwamen grotere tragedie op Schuitengat bij Terschelling. 'Intuïtief deden we wat we moesten doen'

De fatale aanvaring tussen watertaxi Stormloper en snelboot Tiger in het Schuitengat onder de kust van Terschelling was in Friesland misschien wel het grootste drama van afgelopen jaar. Zonder de opstappers van bergingsbedrijf Noordgat was de tragedie nog groter geweest. ,,Dit heeft een enorme impact op ons team gehad.”

Klaas Vis, Aike Luscuere, Tosca Abrahams, Volkmar de Vries en Simon Smit (vlnr) op de Skua in de havenkom van West-Terschelling.

Klaas Vis, Aike Luscuere, Tosca Abrahams, Volkmar de Vries en Simon Smit (vlnr) op de Skua in de havenkom van West-Terschelling. Foto: Sytse Schoustra

Lees meer over
Wadden

,,Mijn vriend voelt zich schuldig, dat hij mij die dag heeft meegenomen”, vertelt illustrator Tosca Abrahams (28) aan boord van de Hunter, in de haven van West-Terschelling. Met zeven opstappers - zeg maar freelance-medewerkers - drinkt ze op woensdagochtend koffie op de sleepboot, zoals er elke ochtend een koffiesamenkomst is voor wie van de ruim twintig incidentele medewerkers dat wil. ,,Maar eigenlijk vind ik het wel fijn dat ik erbij was. Daardoor begrijp ik nu dat hij er honderd keer over wil vertellen, ik wil mijn verhaal ook wel honderd keer vertellen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's