Laatste ANWB-paddenstoel blijft dankzij welgestelde huiseigenaren op Vlieland

Veilingmeester Robert ten Brink, geflankeerd door het echtpaar Gerard Koster en Jenneke Koster-Joenje. FOTO BEREND HAZENBERG

De laatste geveilde ANWB-paddenstoel leverde een recordbedrag van 6250 euro op en blijft als enige op Vlieland. Het welgestelde echtpaar Gerard Koster en Fenneke Koster-Joenje schenkt de wegwijzer aan informatiecentrum De Noordwester.
Lees meer over
Wadden

De andere achttien paddenstoelen brachten een jaar geleden ruim 32.000 euro op, maar verdwenen allemaal naar de vaste wal. De laatst overgebleven, iconische wegwijzer (met verwijzingen naar het Posthuis en Stortemelk) is donderdagavond geveild in strandpaviljoen ‘t Badhuys tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Duinkersoord.

Gelegenheidsveilingmeester en tv-presentator Robert ten Brink, zelf eigenaar van een huis op Duinkersoord, sprak de wens uit dat de laatste paddenstoel op het eiland zou blijven. Het echtpaar Koster, dat net een nieuw huis heeft gekocht op Vlieland, gaf daar als hoogste bieder gehoor aan.

De bewegwijzering voor fietsers is vorig jaar vervangen. De opbrengst van alle paddenstoelen is bestemd voor de Vlielandse waterroute.

Nieuws

Meest gelezen

menu