Na Schiermonnikoog, Harlingen en Terschelling heeft vrouwelijke walrus nu de haven van Den Helder uitgekozen als plek om te luieren

De walrus in Harlingen. Foto: Catrinus van der Veen

De walrus die al enkele weken rondzwemt in en bij de Waddenzee, is maandagmiddag neergestreken in de haven van Den Helder. Op Waarnemingen.nl melden acht mensen dat ze het dier hebben gezien in de buurt van de aanlegplaats van de veerboot naar Texel. De walrus is te herkennen aan verwondingen aan de voorpoten.
Lees meer over
Wadden

Walrussen horen thuis in het noordpoolgebied. Maar de beesten kunnen in hun eentje een verre zwemtocht maken, om uiteindelijk weer terug te keren naar hun geboortegrond. De walrus in de Waddenzee heeft ook Denemarken en Duitsland aangedaan. Het was tot deze maand 23 jaar geleden dat in Nederland een walrus opdook.

De vrouwelijke walrus is eerder ook al gezien op Schiermonnikoog en in Harlingen. Het dier rust een poos uit en zwemt dan weer verder. Om de walrus rust te gunnen wordt de omgeving van de rustplek telkens ruim afgezet. Dat is maandag ook in Den Helder gebeurd.

 

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu