Nieuwe busremise op Schiermonnikoog: provincie wil na huurverhoging niet langer afhankelijk zijn van Arriva

De huidige busremise aan de Oosterreeweg. Beeld: Google Streetview

Op Schiermonnikoog wordt volgend jaar een nieuwe busremise gebouwd. De provincie Friesland wil niet langer afhankelijk zijn van Arriva, de eigenaar van de huidige remise.
Lees meer over
Wadden

Onlangs kondigde Arriva een forse huurverhoging aan bij de provincie voor het gebruik van de remise aan de Oosterreeweg. Vanaf 2024 zou per jaar 46.400 euro moeten worden betaald, 12.000 euro meer dan op dit moment.

De aankondiging onderstreept dat de provincie beter een eigen remise kan hebben, vindt gedeputeerde Avine Fokkens. De provincie huurt nu de remise en stelt die beschikbaar aan het bedrijf dat het busvervoer verzorgt. Op dit moment is dat Arriva zelf, maar Fokkens kijkt ook naar de toekomstige aanbesteding. Zo’n huurconstructie en de hogere huurprijs zouden Arriva een voordeel geven ten opzichte van de concurrentie.

Daarom moet er nu een nieuwe remise komen, op een stuk grond van de gemeente aan de Knuppeldam. Fokkens trekt er 1,8 miljoen euro voor uit. Ze hoopt dat de remise in de loop van volgend jaar kan worden gebouwd, zodat de bussen er per 2024 kunnen staan.

Nieuws

Meest gelezen

menu