Piloten zoeken elkaar zaterdag op Texel Airport op voor een kijkje onder elkaars motorkap. Hoogtepunt van deze fly-in is het bezoek van een elektrisch vliegtuig

Een elektrisch vliegtuig. Foto: Archief/ Marcel Jurian de Jong

Voor wie op Texel zich zaterdag afvraagt waar al die vliegtuigjes toch vandaan komen en waarom: op Texel Airport wordt zaterdag een fly-in gehouden. Het is geen vliegshow, maar een bijeenkomst van en voor piloten. Kunnen ze bij elkaar onder de motorkap kijken.

De coronamaatregelen zijn natuurlijk ook op Texel Airport niet ongemerkt voorbij gegaan. Alle fly-in’s en vliegshows zijn sinds de uitbraak geannuleerd of uitgesteld. Maar nu komt er weer wat reuring op het Texelse vliegveld.

De eerste fly-in, die weer mogelijk is, is de Texel AOPA Fly-in op zaterdag 21 augustus. Deze fly-in is georganiseerd door de Stichting Texel Airshow en AOPA Netherlands, de Nederlandse vereniging voor vliegtuigeigenaren en piloten. Speciale vliegtuigen en fabrikanten zullen hun waren tonen die vooral interessant voor de piloten zijn.

Elektrisch vliegtuig

Hoogtepunt noemt de organisatie het bezoek van een elektrisch vliegtuig. Het toestel is een tweepersoons Pipistrel van de E-Flight Academy, de eerste elektrische vliegschool van Nederland, en 100 procent elektrisch.

Los van dit toestel rekent Stichting Texel Airshow op de komst van een groot aantal vliegtuigen. Er is een airfair met voor de luchtvaart interessante stands op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Er zijn geen demonstraties voor publiek. Wie tóch wil komen kijken, wordt vanwege de beperkte parkeerruimte aangeraden om per fiets te komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
menu