Probleem met Koegelwieck. Doeksen past dienstregeling snelle boot richting Terschelling en Vlieland aan

De Koegelwieck. Foto: Archief/ Neeke Smit

Rederij Doeksen heeft voor komend weekend de dienstregeling voor de sneldiensten tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland flink aangepast. Oorzaak is een gecompliceerde storing in de motor van de Koegelwieck, een van de snelle boten van de rederij.
Lees meer over
Wadden

De Koegelwieck valt sinds het begin van de zomer met grote regelmaat uit, doordat de motoren tijdens de overtocht te warm worden. De boot ligt momenteel droog bij Damen Shiprepair in Harlingen om de oorzaak van dit probleem te achterhalen.

Daardoor heeft rederij Doeksen op dit moment slechts één snelboot over voor de dienstregeling tussen Harlingen en de eilanden.

Veel vertrektijden gewijzigd

Voor vrijdag heeft Doeksen veel vertrektijden gewijzigd en ook komt de afvaart van 11.55 uur van Harlingen naar Vlieland te vervallen. Een van de andere aanpassingen is dat de boot van Vlieland naar Harlingen van 13.15 uur om 16.00 uur vertrekt en hierbij ook Terschelling aandoet. Om 16.00 uur vertrekt er een extra snelboot van Vlieland naar Terschelling.

Zaterdag vaart de snelboot vooralsnog volgens de normale dienstregeling op het Wad heen en weer.

Op zondag zijn opnieuw verschillende afvaarttijden van de dienstregeling veranderd. De boot van Terschelling naar Harlingen van 16.15 uur vaart niet, net als de boot van Harlingen naar Terschelling van 19.35 uur. Om 13.50 uur is er een extra boot van Terschelling naar Vlieland.

Nieuws

Meest gelezen

menu