Schiermonnikoog verwacht compensatie voor gasboringen in Noordzee, deelnemende bedrijven zouden mee moeten betalen

Het boorplatform zoals het boven Schiermonnikoog wordt gebouwd wordt aangesloten op het windpark Riffgat. ARTISTIEKE IMPRESSIE ONE-DYAS

De gemeente Schiermonnikoog verwacht dat staatssecretaris Hans Vijlbrief eind dit jaar met plannen komt met aandacht voor compensatie in het Waddengebied voor de vele nieuwe activiteiten die er plaats vinden, waaronder gasboringen in de Noordzee.
Lees meer over
Wadden

Deelnemende bedrijven zouden hier aan mee moeten betalen. Dat meldt de gemeente in de wekelijkse nieuwsbrief aan haar inwoners.

Vijlbrief (Mijnbouw) was eerder deze week op uitnodiging van burgemeester Ineke van Gent op werkbezoek op Schiermonnikoog. De burgemeester liet hem nogmaals weten niet blij te zijn met de definitieve toestemming die de staatssecretaris onlangs gaf voor gasboringen ten noorden van Schiermonnikoog door One-Dyas.

De gemeente probeert de investeerders van het Amsterdamse bedrijf nog steeds te laten afzien van de plannen. De staatssecretaris gaat Schiermonnikoog helpen met One-Dyas in gesprek te komen, schrijft de gemeente.

Nieuws

menu