Snelle boot Koegelwieck voorlopig niet inzetbaar door brand in machinekamer. Doeksen gaat werken met dubbele afvaarten richting Terschelling en Vlieland

Brand in de machinekamer van veerboot Koegelwieck. Foto: ProNews

Door een brand in de machinekamer is de Koegelwieck, de snelle veerboot tussen Harlingen en de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland, de komende tijd niet beschikbaar.
Lees meer over
Wadden

Bij de brand, die woensdagavond plaatsvond, is schade ontstaan. Omdat herstelwerkzaamheden nodig zijn, is het schip voorlopig niet inzetbaar. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet bekend.

Doeksen past afvaarten aan

Rederij Doeksen heeft in ieder geval de afvaarten voor komend weekend aangepast. De uitval van de Koegelwieck zorgt ervoor dat er ‘dubbele afvaarten’ komen: één sneldienst gaat zowel naar Terschelling als naar Vlieland varen.

Dit houdt in dat mensen opstappen in Harlingen, doorvaren naar Vlieland en vervolgens naar Terschelling. Het kan ook andersom, dat eerst Terschelling wordt aangedaan en dat Vlieland het ‘eindstation’ is.

Voor de terugweg geldt hetzelfde, dan begint de veerboot bijvoorbeeld op Vlieland, pikt dan passagiers op op Terschelling en vaart dan door naar Harlingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu