Stormschade aan veerboot richting Texel. Vakantiegangers moeten vrijdag rekening houden met lange wachttijd. 'Kan oplopen tot meer dan twee uur'

Op de voorgrond de Texelstroom met daarachter de Dokter Wagemaker in de veerhaven van Texel. Foto: Evalien Weterings

De Texelstroom, de veerboot van Den Helder naar Texel vice versa, heeft tijdens de storm van vrijdag schade opgelopen. Hierdoor worden vrijdag 27 februari aanzienlijke wachttijden voorzien.
Lees meer over
Wadden

Texo, de exploitant van de veerboot, ontdekt de schade – opgelopen bij het afmeren aan de kade – achteraf. ,,De schade aan het onderwaterschip moet hersteld worden, voordat er weer met passagiers kan worden gevaren’’, zegt Teso-directeur Cees de Waal.

,,We zetten alles op alles om dat zo snel mogelijk te doen, maar we moeten er rekening mee te houden dat de reparatie mogelijk pas in de loop van volgende week kan worden uitgevoerd.’’

Wachttijd aan beide zijden van het Marsdiep

Door deze overmachtsituatie kan de veerdienst vrijdag alleen worden onderhouden met de reserveboot Dokter Wagemaker. ,,Vanwege de voorjaarsvakanties zal dit aan beide zijden van het Marsdiep onvermijdelijk gaan leiden tot een wachttijd. Die kan in Den Helder oplopen tot meer dan twee uur’’, verwacht De Waal.

Maandag zal er opnieuw sprake zijn van wachttijden wanneer de reparatie van de Texelstroom dan nog niet is voltooid.

Teso doet een oproep aan de Texelse logiesverstrekkers om gasten vrijdag zo gespreid mogelijk van het eiland te laten vertrekken en naar Texel te laten komen.

Nieuws

menu