Hoe zich op Terschelling de afgelopen twee jaren een bestuurdersdrama voltrok dat leidde tot de val van een burgemeester

De burgemeester en de wethouder. In de coulissen van het Terschellinger gemeentehuis voltrok zich de voorbije twee jaar een Shakespeariaans bestuurdersdrama.

De wethouders Jeltje Hoekstra-Sikkema (links, VVD) en Gea van Essen (rechts, Plaatselijk Belang) presenteren zich met de raadsleden van VVD en Plaatselijk Belang na het sluiten van een nieuw coalitie-akkoord. Rechts fractievoorzitter René Bultena van Plaatselijk Belang.

De wethouders Jeltje Hoekstra-Sikkema (links, VVD) en Gea van Essen (rechts, Plaatselijk Belang) presenteren zich met de raadsleden van VVD en Plaatselijk Belang na het sluiten van een nieuw coalitie-akkoord. Rechts fractievoorzitter René Bultena van Plaatselijk Belang. Eigen foto

Lees meer over
Wadden

27 mei 2020. De gemeenteraad zoekt als nieuwe burgemeester geen solozeiler of kapitein, maar een bruggenbouwer met karakter. De burgemeester hoeft zich niet te vervelen op Terschelling. De profielschets meldt expliciet dat bij de functie inhoudelijke portefeuilles horen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's