Vlieland vernoemt pad naar vuurtoren naar zangeres Liesbeth List

Het pad naar de vuurtoren van Vlieland, het hoogste punt van Friesland. FOTO LC

Het wandelpad naar de vuurtoren op Vlieland krijgt volgende maand een nieuwe naam. Het Torenpad wordt op 17 juni vernoemd naar één van de bekendste Vlielanders: de ruim twee jaar geleden overleden zangeres Liesbeth List.
Lees meer over
Wadden

,,Wij zijn heel trots op haar, zij heeft haar liefde voor Vlieland veelvuldig uitgedragen”, zegt burgemeester Michiel Schrier. Het idee om hert vuurtorenpad om te dopen tot Liesbeth List-pad heeft ,,vele vaders”, zeggen ze bij de gemeente Vlieland. Onder andere Jan (van Vlieland) Houter ijverde daar voor zijn overlijden op 1 februari 2022 nog voor.

Liesbeth List werd onder een andere naam geboren op Indonesië. Haar moeder pleegde na de overgave van Japan suïcide, nadat ze jaren in een Japans interneringskamp had gezeten, waar ze is misbruikt. Ze is op 6-jarige leeftijd geadopteerd door het Vlielander hotel-echtpaar List, van wie ze de achternaam overnam. Later werd haar pleegvader vuurtorenwachter op het eiland. De zangeres bleef tot haar achttiende op Vlieland waar ze naar eigen zeggen een gelukkige jeugd heeft gehad. Ze overleed op 25 maart 2020 op 78-jarige leeftijd.

Nieuws

menu