Vlieland vindt plan voor hotel met drie bouwlagen te gortig. 'Het integreert niet in de omgeving'

Restaurant Gestrand aan de Havenweg.

Het plan om restaurant Gestrand aan de Havenweg op Vlieland om te bouwen tot hotel, kan niet op instemming rekenen van de gemeente.
Lees meer over
Wadden

De eigenaren willen twee vliegen in een klap slaan: het oude, gedateerde pand in betere staat brengen en een hotelfunctie toepassen. Daarvoor zouden dertien hotelkamers boven het restaurant moeten verrijzen, waardoor een ruim 8 meter hoog en uit drie bouwlagen bestaand gebouw verrijst.

De eigenaren zouden het hotel volgend jaar willen openen. Op een informatieavond eerder dit jaar toonden omwonenden zich niet erg enthousiast.

Kruimelvergunning

Ook burgemeester en wethouders hebben hun bedenkingen bij het plan. Zo noemt het college het bouwvolume welstands-technisch niet passend. ,,Het integreert niet in de omgeving.’’ Het complex moet ook minimaal een verdieping lager.

Het college wil op korte termijn met de initiatiefnemers om de tafel. Ook zal de gemeenteraad bij de definitieve besluitvorming worden betrokken, zoals de raad vorige maand reeds kenbaar maakte.

Want hoewel het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan, kan het college daar van afwijken door gebruik te maken van een zogenoemde kruimelvergunning.

Nieuws

Meest gelezen

menu