Wadden winnen titel Lekkerste Streek van Nederland. Met dank aan chef-kok Aart Wijker

Aart Wijker aan het woord tijdens de prijsuitreiking. Naast hem de Texelse Annette van Ruitenburg, bestuurder van de Waddengroep. Foto: A. v. Ruitenburg
De Wadden hebben maandag de eerste nationale van de Lekkerste Streek van Nederland gewonnen.
Lees meer over
Aart Wijker, chef-kok van Grand Hotel Opduin in De Koog op Texel, kreeg de opdracht om drie gerechten te maken van Texels lamsvlees, Kollumer zoete erwt, Groninger spelt en zwarte waddenmosterd. Hij besloot echteruitsluitend streekproducten te gebruiken: hij maakte een speltrisotto met Texels lam, kokkels, witte aalbeswijn, lamsoor en een kletskopje van oude schapenkaas.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's