Wadden winnen titel Lekkerste Streek van Nederland. Met dank aan chef-kok Aart Wijker

Aart Wijker aan het woord tijdens de prijsuitreiking. Naast hem de Texelse Annette van Ruitenburg, bestuurder van de Waddengroep. Foto: A. v. Ruitenburg

De Wadden hebben maandag de eerste nationale van de Lekkerste Streek van Nederland gewonnen.
Lees meer over
Wadden

Aart Wijker, chef-kok van Grand Hotel Opduin in De Koog op Texel, kreeg de opdracht om drie gerechten te maken van Texels lamsvlees, Kollumer zoete erwt, Groninger spelt en zwarte waddenmosterd. Hij besloot echteruitsluitend streekproducten te gebruiken: hij maakte een speltrisotto met Texels lam, kokkels, witte aalbeswijn, lamsoor en een kletskopje van oude schapenkaas.

Wijk oogstte daarmee veel lof van de deskundige jury. Die ziet zijn prestatie als een voorbeeld voor de toekomst van het toerisme.

De andere deelnemende streken waren Zeeland, de Veluwe, het Groene Hart en de Friese Wouden. De verkiezing werd georganiseerd door Streekeigen Producten Nederland.

Volgend jaar wordt de wedstrijd op Texel gehouden.

Nieuws

Meest gelezen

menu