‘Droom komt uit: een eigen camping’. Landgoedcamping Nienoord in Leek overgenomen

De nieuwe eigenaren Willem en Miriam van Loenen van landgoedcamping Nienoord en Pannenkoekenburcht. Koos Bijlsma

,,Een droom gaat in vervulling.’‘ Dat zeggen Willem van Loenen (53) en zijn vrouw Miriam (50) die zichzelf sinds begin deze maand de trotse eigenaren van landgoedcamping Nienoord en het bijbehorende restaurant Pannenkoekenburcht in Leek mogen noemen.
Lees meer over
Westerkwartier

Van oorsprong komt het echtpaar uit Hilversum. Twintig jaar geleden verhuisden zij naar Emmercompascuum. ,,Jaren achtereen brachten we al onze vrije uurtjes door in een stacaravan op een camping in Nijkerk op de Veluwe. De sfeer, gezelligheid en vrijheid sprak ons hier altijd aan. Je hebt een vakantiegevoel zonder dat je ver van huis bent. Zo is de droom ontstaan om ooit zelf een camping te gaan runnen’‘, vertelt Miriam van Loenen.

Concurrentie kreeg financiering niet rond

Camping Nienoord (voorheen Camping Westerheerdt) stond al enige tijd in de etalage. Aanvankelijk waren er meer kapers op de kust. Maar toen de concurrentie de financiering niet rond kreeg, kwam het echtpaar Van Loenen in beeld. De familie Van Loenen roemt de medewerking die het echtpaar kreeg van een adviseur. Die heeft de aankoop van dit bijzondere onroerend goedobject op landgoed Nienoord voor ons geregeld.’‘

Kookkunsten eigen maken

Dat een pannenkoekenhuis onderdeel van is van het complex vond Miriam van Loenen aanvankelijk enigszins bezwaarlijk. ,,Zelf hebben wij geen horeca-ervaring’‘, legt ze uit. De nieuwe exploitanten prijzen zich gelukkig dat ze terug kunnen vallen op vaste medewerkers die het restaurant runnen. De eigenaren zijn zelf van plan waar dat nodig is, bij te springen in de bediening. En Willem van Loenen wil zelf nog onderzoeken of ook hij zich de kookkunsten eigen kan maken. ,,Je kunt toch op zijn minst een poging wagen?’’, zegt hij hierover. Voorheen was Willem actief als vrachtwagenchauffeur, terwijl Miriam werkzaam was in de zorg.

Sfeervol en ouderwets gezellig

Camping Nienoord telt rond de 200 staplaatsen. Zeventig daarvan zijn jaarplaatsen waar gasten het hele jaar rond mogen bivakkeren. Mits de staplaats netjes oogt, willen de nieuwe eigenaren hun gasten niet lastigvallen met allerlei hinderlijke regels. ,,Als het maar sfeervol en ouderwets gezellig is op de camping. Dat is ons voornaamste doel.’‘

Miriam van Loenen zegt dat hun komst op de camping positief is ontvangen door de (vaste) gasten. ,,Wij proberen ons gastvrij op te stellen en het iedereen naar de zin te maken. We merken dat dit wordt gewaardeerd.’‘

Eerste seizoen gebruiken om kat uit de boom te kijken

Voor het ontwikkelen van allerlei ideeën en toekomstplannen is het volgens de familie Van Loenen nog wat te vroeg. ,,Het eerste vakantieseizoen gebruiken we om de kat uit de boom te kijken.’‘ De nieuwe eigenaren hebben alvast wel wat aanpassingen doorgevoerd op het menu van de Pannenkoekenburcht. Omdat het restaurant op zaterdag en zondag al vanaf twaalf uur ‘s middags open is, is een aantal lunchgerechten opgevoerd. Behalve (speciale) pannenkoeken kunnen hier à la carte ook vleesgerechten zoals spareribs, schnitzels met een sausje en varkenshaassaté worden gegeten.

Meer bekendheid geven aan pannenkoekenhuis

Niet iedereen in Leek en omgeving weet dat op de camping een pannenkoekenhuis staat. ,,Daar willen we meer bekendheid aan geven. Bij de entree aan de Midwolderweg staat in de weekeinden inmiddels een bord, waarop naar de Pannenkoekenburcht wordt verwezen. In tegenstelling tot de vorige eigenaren - de familie Eibergen - wonen de nieuwe eigenaren zelf in het woonhuis vooraan op het complex.

Nieuws

Meest gelezen

menu