Beute en De Jong hoger op VZ-lijst

Foto ter illustratie. Pixabay

Tijdens een ledenvergadering van de lokale partij VZ Westerkwartier in MFC Molenstreek in Zevenhuizen is de ‘luis in de pels’ van de huidige raadsfractie, Harm Beute uit Grootegast, afgelopen zaterdag hoger op de lijst geplaatst. Het bestuur plaatste hem op plek 10.
Lees meer over
Westerkwartier

Op aandrang van de leden schoof Beute op naar de zevende stek. Ook zittend raadslid Geert de Jong uit Opende, belandde hoger op de lijst. De Jong schoof op van plek 18 naar plek 10. Hoewel de huidige VZ-fractie zes leden telt, is de verwachting dat beide raadsleden zoveel voorkeurstemmen halen dat ze ‘op eigen kracht’ worden verkozen.

Grootegaster oud-raadslid Frantina Kiekebeld staat op plek vijf

Achter lijsttrekker Ytsen van der Velde uit Opende staan de raadsleden Johan de Vries uit Leek, Cynthia Drenth-Van Putten uit Lucaswolde en Onno Koopmans uit Grijpskerk op respectievelijk de plekken 2, 3 en 4 op de lijst. Het Grootegaster oud-raadslid Frantina Kiekebeld uit Oldekerk prijkt op de vijfde plaats en oud-journalist Richard Lamberts van De Krant/Streekkrant op plaats 6. De in Leek woonachtige Lamberts die werkt als communicatieadviseur bij de provincie Drenthe, is tevens campagneleider bij de verkiezingen voor VZ.

Geertje Dijkstra-Jacobi opnieuw kandidaat-wethouder

Op de plekken 9 en 10 staan respectievelijk de nieuwkomers Harry Rook uit Zuidhorn en Jenne Veenstra uit Zevenhuizen. Gert van Dellen uit Lutjegast staat elfde. Als vertegenwoordiger van de Boeren Burger Beweging gaat hij pogingen doen om via voorkeurstemmen voor VZ in raad te belanden. Zittend wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi is opnieuw kandidaat-wethouder. De naam van een tweede vrouwelijke kandidaat die de partij achter de hand heeft voor een eventuele tweede wethouderspost, wil VZ nog niet kwijt. De ledenvergadering werd - met inachtneming van de coronamaatregelen - bezocht door 25 mensen.

Nieuws

menu