Bouw De Plint en zestien appartementen in centrum Marum start in januari

Impressie van de nieuwbouw aan de Wendtsteinweg in Marum.

Met het plaatsen van bouwhekken wordt in januari 2021 een nieuwbouwproject aan de Wendtsteinweg in Marum afgetrapt. Op de begane grond verrijst De Plint, waarin zich onder meer de bibliotheek, Sociaal Werk De Schans en MFC ‘t Marheem vestigen. Daarboven worden in twee woonlagen zestien appartementen gerealiseerd.
Lees meer over
Westerkwartier

De toenmalige gemeente Marum verleende in maart 2018 de omgevingsvergunning voor het realiseren van zestien appartementen boven ‘commerciële ruimten’ aan de Wendtsteinweg 57. Na een lange voorbereidingsperiode gaat de bouw in januari van start.

Bouwbedrijf Lont uit St. Anaparochie begint de werkzaamheden, na het plaatsen van de bouwhekken, met het grondwerk en het boren van de funderingspalen.

De gemeente Westerkwartier neemt de rioolwerkzaamheden voor haar rekening. Daartoe vervangt Waterbedrijf Groningen nog deze maand een oude waterleiding.

De bouw duurt naar verwachting tot medio 2022. Op de begane grond vestigen zich onder meer de bibliotheek, Sociaal Werk De Schans en MFC ’t Marheem.

Nieuws

Meest gelezen

menu